Vrijwilligers

maak kennis met ons team

Cécile

Begeleider in zowel de Theorie- als de Praktijklessen

Ik ben Cecile Grummer, na mijn studie Voeding en Diëtetiek heb ik bij diverse organisaties gewerkt op het gebied van voeding en welzijn.

Op de oproep om vrijwilliger te worden bij de KKS reageerde ik meteen enthousiast; nog dezelfde dag mocht ik zelfs al de opening van de kinderKOOKschool bijwonen en kon ik meteen met iedereen kennismaken.

Het is ontzettend leuk om samen met de andere vrijwilligers de kinderen op een speelse manier iets te leren over voeding en gezondheid. Het samen koken en het samen eten is natuurlijk het allerleukste.

Hier nog een kleine anekdote:
Tijdens de theorieles met als thema ‘proeven met je oren’ worden er worteltjes uitgedeeld met de vraag aan de kinderen “Hoe kun je met je oren een wortel proeven?” Een jongetje denkt niet lang na, kijkt eens eventjes rond en steekt prompt de wortel in zijn oor!

 

Guus

Praktijkdocent en Coördinator facilitaire zaken

Mijn naam is Guus Wetzels en sinds oktober 2019 lid van het enthousiaste team dat, onder de bezielende leiding van Jorianne en Karin, verantwoordelijk is voor de uitvoering van de theorie en praktijklessen op de KinderKookSchool. Wil graag mijn kennis en kunde delen met anderen en kan moeilijk nee zeggen als er een beroep op mij gedaan wordt, hierdoor zijn er nog meer mooie werkzaamheden op zowel facilitair als technisch gebied op mijn bordje gekomen. Mijn technische opleiding en gevolgde kookcursussen komen nu mooi van pas.

Het begin is gemaakt en samen met het team vrijwilligers kan de ruwe diamant geslepen worden tot een mooi sieraad binnen de Gemeente Echt-Susteren, waar Midden- en Zuid- Limburg gebruik van kan maken.

Gisela

Begeleider in de Praktijklessen en ‘vliegende keep’

Ik ben Gisela Verstrepen en kom oorspronkelijk uit België. In het verleden heb ik in de kinderopvang gewerkt. Ik ben een bezige bij en heb graag contact met mensen. Via de buurtvereniging ben ik gestart met het project ‘Samen koken Samen eten voor Senioren’. Hiervan ben ik op dit moment de kartrekker. Door deze activiteit ben ik weer in contact gekomen met de KKS. Hier ben ik als begeleider betrokken in de Praktijklessen, maar fungeer het liefst als ‘vliegende keep’ en ik vind het een fantastisch initiatief!

Ien Pollema

Theorie docente

Ik ben Ien Pollema. Ik heb ruim 46 jaar met ontzettend veel plezier in het basisonderwijs gewerkt. Toen ik een jaar met pensioen was, begon ik de kinderen en het lesgeven ontzettend te missen. Precies op dat moment belde Karin en nodigde me uit om als vrijwilliger mee te komen doen in de Kinderkookschool. Nu geef ik elke week voornamelijk de theorielessen en dat geeft energie voor een hele week!

Jorianne Ritzen-Ahling

Algemeen coördinator en Secretaris van het bestuur

Ik ben Jorianne, na 25 jaar met heel veel plezier op de Hotel Management School in Maastricht te hebben gewerkt, was ik na mijn pensioen driftig op zoek naar een nieuwe uitdaging.
Ik ontmoette Karin en we ontdekten onze gezamenlijke klik voor koken, gezonde voeding en het idee om kinderen al vanaf jonge leeftijd te leren waar ons voedsel vandaan komt èn dat gezond ook nog eens lekker kan zijn. Redenen genoeg om samen het initiatief te nemen de KinderKOOKschool op te richten.

Vanaf de start van de Pilot (medio 2018) tot de realisatie in September 2019 ben ik intensief betrokken geweest bij de verbouwing en inrichting van onze eigen locatie. Ondertussen hebben Karin en ik de organisatie opgezet en de diverse werkgroepen samengesteld.
Nu houd ik me voornamelijk bezig met het Onderwijsprogramma, het contact en de jaarplanning van de scholen, de PR en de website, sponsoren en nog van alles en nog wat, want er is altijd meer dan genoeg te doen! Daarom ervaar ik de KKS als dynamisch, ontwikkelend en innovatief. Wat ik vooral zo leuk vind is het met een fijn team in een vriendelijke, positieve en motiverende werkomgeving verder te bouwen aan de KKS. Daarnaast geeft het werken met kinderen en de focus op ́gezond en smakelijk eten ́ een boost aan energie en resultaten. Heerlijk!

Karin Kamps

Coördinator vrijwilligers en Beleidsadviseur bestuur

Ik ben Karin Kamps, Voeding en eetprojecten zijn de rode draad in mijn carrière. Met minima, senioren of allochtonen en nu met kinderen. Samen koken en eten staat voor leren, gezondheid, verbinding en ontmoeten.

Door een vriend kwam de KKS letterlijk bij mij ‘op tafel’. Met Jorianne en inmiddels een fantastisch team van vrijwilligers maken wij er elke bijeenkomst weer een feestje van.

Mijn taak is vooral het vinden en binden van vrijwilligers, het maken van de planning en verder wil ik me overal mee bemoeien.

Lieke Swinkels

Theorie docent, via haar bedrijf Heel Vitaal betrokken bij Onderwijsontwikkeling

Ik ben Lieke Swinkels.  Ik ben leerkracht in het basisonderwijs en ben gewichtsconsulent met specialisatie kind en voeding.

Deze twee kwaliteiten combineer ik in mijn bedrijf HeelVitaal. Hiermee richt ik me op educatie en voorlichting op het gebied van gezonde leefstijl aan kinderen, jeugdigen en volwassenen.

Vanaf de pilot ben ik betrokken bij de KinderKookschool, ik ontwikkel de voedingslessen en ben er geregeld als theoriedocent te vinden. Ik vind het heerlijk om samen te werken in dit enthousiaste team.

 

Loe Lambrichts

Begeleider in de Praktijklessen en ondersteunt graag bij allerlei Technische klussen

Zo lekker is gezond!

Deze titel van een artikel stond in het blad “De Coöperatie “ van de Rabobank.

Ik las dit en was als hobbykok meteen geïnteresseerd. De KinderKookschool in Susteren had dit artikel geplaatst en na het gelezen te hebben was mijn interesse gewekt. Kinderen leren koken, en dan ook nog verantwoord en gezond, dat is een prachtig initiatief dacht ik. Ik heb met Karin Kamps van Menswel gebeld en na een leuk gesprek nodigde ze me uit om eens te komen kijken. Ik was bij aankomst in de kookschool meteen onder de indruk. Een prachtige keuken en theorielokaal staan garant voor succes. Ik ben dit voorjaar gestart en heb echt genoten van de sfeer, de enthousiaste kinderen en collega’s. En, oh ja … het lekkere eten.

Ik hoop dat we de kinderen ( en natuurlijk de ouders ) ook aan de kook krijgen en dat er zo gezonder gegeten gaat worden. Smakelijk.

Luc Savelkoul

Adviseur bij diverse werkgroepen /
vrijwilliger op allerlei fronten

Ik ben dus Luc. Wat ik doe? Vanalles wat en meer. Uithelpen waar ik maar nodig ben doe ik het beste.

Ik ben met stom geluk en een hoop enthousiasme verleid voor de Kinderkookschool terwijl ik eigenlijk voor iets heel anders naar binnen wandelde. Al snel vond ik het een prachtige plek waar jonge medemensjes op spelender wijze de voedseljungle leren kennen. De manier waarop de kinderkookschool deze jonge chefs op een smakelijk avontuur stuurt is verbijsterend verslavend. Het is dan ook ontzettend leuk om al die jonge blije gezichtjes te zien smullen van hun zelf gekookte maaltijd.

Helaas ben ik wegens een nieuwe baan verhuisd en moet ik nu vanaf een afstand mijn portie vrijwilligerspower leveren. Long distance volunteering zullen we het maar even noemen.

Marian Holthuijsen

Begeleider in de Praktijklessen

Ik ben Marian Holthuijsen en was op zoek naar vrijwilligerswerk. Ik hoorde van mijn zus dat er een kinderkookschool was gestart in Susteren.

Het leek mij leuk om te doen, en het bleek inderdaad zo te zijn.

Het enthousiasme van de kinderen tijdens de kookles is geweldig om te zien en het is voor mij altijd een leuke uitdaging om zo goed mogelijk met de kinderen samen te werken en een mooi en smakelijk gerecht te maken.

Groetjes Marian

Marie-José Wetzels

Neemt deel aan de Werkgroep M&R (Menu’s en Recepten), begeleider in de Praktijklessen en ondersteunt graag bij allerlei Technische klussen

Hallo, ik ben Marie-José Wetzels.
Sinds 2019 neem ik niet meer deel aan het arbeidsproces en dan ga je op zoek naar een andere invulling van een deel van je leven.
Koken en bakken is mijn passie. Ook werk ik graag met kinderen en vind ik het leuk kleine weetjes en tips met anderen te delen. Daarbij wil ook graag werken in teamverband en nieuwe mensen leren kennen. Dan is vrijwilliger zijn bij de Kinderkookschool een perfecte combinatie!
Het is begonnen met assisteren in de keuken maar ik ben steeds meer betrokken geraakt: van inkopen doen tot recepten ontwikkelen en van oplossen van problemen met de akoestiek tot het bouwen van kruidenbakken. Allemaal leuk om te doen! En je krijgt er zo veel voor terug. Wat wil een mens nog meer zou ik bijna zeggen.

Mia

Begeleider in zowel de Theorie- als de Praktijklessen

Ik ben Mia van Vlodrop na ruim 40 jaar als verpleegkundige werkzaam te zijn geniet ik van mijn pensioen. Na mijn pensioen heb ik contact opgenomen bij Menswel om vrijwilligerswerk te doen. Ik ga bij 2 oudere op bezoek om een activiteit te doen. Via mijn kleinkinderen ben ik in contact gekomen met de Kinderkookschool wat ik erg leuk vind. Mijn hobby’s zijn verder lange wandeltochten, fietsen en lezen.

 

Mimi Beulen

Theorie- en Praktijk docent en neemt deel aan de Werkgroep M&R (Menu’s en Recepten)

Ik ben Mimi Beulen. Jullie kennen mij misschien als “Mimi de Kok” van de YouTube filmpjes?
Koken heb ik altijd leuk gevonden. Een van mijn eerste herinneringen in de keuken was broodbakken met mijn vader op zaterdagochtend. Later ben ik afgestudeerd aan de Hogere Hotel School. Lesgeven doe ik ook graag en ik heb een aantal jaren Engels les gegeven. Én werken met kinderen…nou wat is leuker dan met kinderen in de keuken bezig te zijn en ze iets te leren. Geweldig om hun “happy smiling faces” te zien! Normaal gesproken vind je mij in de keuken, maar in het theorielokaal ben ik ook te vinden.

Ria

Begeleider in de Praktijklessen en ondersteunt graag extra door het uitproberen van nieuwe recepten.

Ik ben Ria. Ik mag als één van de vrijwilligers werken bij de KinderKookSchool. Hier beleef ik ontzettend veel plezier aan. Het is geweldig om te zien met hoeveel enthousiasme de jonge koks zich inzetten om iets lekkers te bereiden en zo ook zelf nieuwe smaken ontdekken.
Koken en bakken doe ik ook regelmatig met mijn kleinkinderen.

Daarnaast heb ik samen met Karin een buitenlands eetcafé opgezet waarbij ik kan assisteren en genieten van culinaire hoogstandjes van verschillende culturen. Het is dus duidelijk dat koken één van mijn passies is. Naast koken lees ik graag en ook puzzelen en wandelen zijn een hobby van mij.

 

 

Rosalie te Riele

Theorie docente

Ik ben Rosalie te Riele. In het eerste jaar van de KinderKookschool kwam ik met mijn groep 1 en 2 ’n ochtend koken. Ik was diep onder de indruk van de geweldige praktijk-en theorieles, die aan het einde werd afgesloten met het gezamenlijk eten van alles wat door de kinderen bereid was.

Doordat ik het jaar erna met pensioen ging, was ik op zoek naar een mooie uitdaging. Kinderen blijven mij altijd boeien en als hobby kook ik graag. En zo kwam ik uit bij de KinderKookschool om te helpen bij de theorielessen. Helaas door de corona ligt het stil, maar ik hoop toch dat het snel weer opgestart kan worden.

Wilma Gruisen

Begeleider in de Praktijklessen

Ik ben Wilma Gruisen, gepensioneerd maar niet stil gaan zitten. Ik doen veel gevarieerd vrijwilligerswerk en de kinderkookschool maakt daar sinds kort onderdeel van uit. Ben pas 1x geweest en moet zeggen dat ik het erg leuk vond maar ook spannend. Wist totaal niet wat me te wachten zou staan. Je moet het toch een paar keer gedaan hebben volgens mij, ook om vertrouwen in jezelf te krijgen. Hoop dat de scholen hiervan gebruik blijven maken zodat ik hierin mijn bijdrage kan leveren en vooral ervan kan genieten.

Yvonne Buys

Secretariële- en administratieve ondersteuning

Ik ben Yvonne Buys en woon met veel plezier in Susteren.

Sinds korte tijd ben ik als vrijwilliger actief binnen de KinderKOOKschool en verricht ondersteunende administratieve werkzaamheden. Ik ben er trots op om, samen met alle andere vrijwilligers, mijn steentje te mogen bijdragen aan het geweldige initiatief van Jorianne en Karin dat inmiddels is uitgegroeid tot de zeer professioneel opererende kinderKOOKschool met regionale allure!

Contact

Adres
Feurthstraat 56,
6114 
CW Susteren

Postadres
Roefstraat 12,
6041 LS Maasbracht

E-mailadres
info@kinderkookschool.nl

 

Secretaris Jorianne E.M. Ritzen-Ahling
06 - 510 34 037

Info vrijwilligers Karin Kamps
06 - 319 13 463

Kamer van Koophandel
75831325